Misleiding door korting?

U ziet dat sommige providers korting geven voor een bepaalde periode van het alles in 1 pakket abonnement. Er wordt soms negatief gedaan over het geven van kortingen door providers. Niet zo zeer in het feit dat het negatief is om kortingen te geven aan de consument, maar vooral het feit dat het misleidend zou werken en dat mensen als het ware in de val worden gelokt.

Een ding is zeker en dat is dat u niet in de val wordt gelokt door in te gaan op een korting die wordt gedaan door een provider. In tegendeel zelfs, het is juist slim om op zo’n aanbieding in te gaan. We nemen als voorbeeld even de aanbieding die Tele2 ons aanbiedt.

Bij Tele2 wordt u in de gelegenheid gesteld een abonnement af te sluiten voor 1 jaar, waarvan u een half jaar voor slechts 15 euro per maand kunt profiteren van uw alles in 1 pakket. Het laatste half jaar waarin uw abonnement nog loopt bij Tele2 betaalt u 42,50 euro per maand. U bent op deze manier op jaarbasis slechts 345 euro kwijt (hier zit de 30 euro voor de aansluitkosten niet bij). Als we 345 euro delen door 12 (aantal maanden) komen we uit op 28,75 euro wat u gemiddeld per maand betaalt voor een jaar lang televisie, bellen en internet van Tele2.

Nadat uw abonnement is afgelopen bij Tele2 kunt u weer overstappen naar een andere provider en daar van zo’n zelfde aanbieding profiteren. Dat is de meest geldbesparende manier om dit te doen. Uiteraard gaat Tele2 ervan uit dat u zeer tevreden bent met de service die ze leveren en dat u klant bij hun blijft. Als dit inderdaad het geval is heeft u weinig reden om over te stappen, maar zoals gezegd kunt u dit wel doen om geld te besparen en bij een andere provider weer zo’n aanbieding te pakken.

This entry was posted in Berichten and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.