Huishouden met gemiddeld 5 apparaten met Wifi

Uit onderzoek van Telecompaper Consumer panel onder 1500 respondenten blijkt dat een Nederlands huishouden gemiddeld zijn 5 apparaten in huis heeft die aangesloten (kunnen) worden op draadloos internet.

Met zo’n 7 miljoen huishoudens betekent dat dus dat er in Nederland zo’n 35 miljoen ‘wifi-apparaten’ in omloop zijn.

De meeste bekende machines met Wifi zijn natuurlijk laptops, tablets en smartphones. Maar daarnaast vinden we ook energiemeters, printers, spelcomputers en tv’s die zijn aangesloten op het draadloze netwerk. Modems en routers tellen niet mee.

Het verschil in aantal tussen mensen die slechts één Wifi-apparaat in huis hebben (11%) is geeneens erg groot met de mensen die maar liefst 10 of meer apparaten met Wifi-connectiviteit in huis hebben (7%).

Trend

De trend dat alles draadloos wordt, is al een tijd gaande. Gezien het gebruikersgemak is dat niet verbazingwekkend. Zo gaat bellen tegenwoordig draadloos via internet (voice over IP of voip), waardoor je dus ook een internetconnectie nodig hebt als je wilt bellen. Daarnaast worden de alles-in-1 pakketten ook nog steeds veel verkocht, waardoor je bij zo’n pakket dus meteen drie apparaten in huis hebt met Wifi-connectiviteit.

Kinderen zorgen voor Wifi

Het aantal apparaten met Wifi is vooral gerelateerd aan de hoeveel kinderen die elk huishouden heeft. Het gemiddelde kinderloze huishouden heeft 4 Wifi-apparaten, terwijl een huishouden met kinderen er gemiddeld 6 heeft. Dit wordt uiteraard vooral verklaard door de spelcomputers en de telefoontjes van de kinderen. Met het oog daarop is een verschil van 2 apparaten eigenlijk nog weinig!

Inkomenseffecten

Zoals bekend is, is elektronica niet gratis. Het mag dan ook geen verbazing oproepen dat mensen met een hoger inkomen gemiddeld meer Wifi-apparaten in huis hebben. Het modale inkomen biedt gemiddeld ruimte voor 5 apparaten, de mensen die onder modaal verdienen hebben er gemiddeld 4 en mensen met 2 x modaal hebben gemiddeld 7 apparaten.

This entry was posted in Berichten. Bookmark the permalink.