Hoe weet u welke internetsnelheid voldoende is?

Over internetsnelheid is altijd wel wat te doen en u ziet ook in het overzicht dat niet elke provider bij het basis alles in 1 pakket dezelfde internetsnelheid levert. De laagste internetsnelheid komt van KPN en XS4All en bedraagt ‘slechts’ 8 Mb/s. Op zich is 8 Mb/s niet eens heel langzaam en kunt u het hier waarschijnlijk wel mee uitzingen, maar wij raden toch aan om voor iets meer internetsnelheid te gaan. Ten eerste kan het nooit kwaad als uw internetsnelheid hoger ligt en ten tweede weet u nooit of u ooit nog eens grote bestanden moet gaan downloaden of iets dergelijks.

Wij vinden dan ook dat 20 Mb/s eigenlijk wel een minimale internetsnelheid zou moeten zijn, omdat u daar gewoon lekker mee vooruit kan. Het is niet extreem veel, maar het is wel gemiddeld en dan ook zeker goed genoeg voor de gemiddelde internetgebruiker. U ziet ook in het overzicht dat de meeste providers in hun basis alles in 1 pakket gemiddeld zo’n 20 Mb/s à 30 Mb/s aan internetsnelheid leveren.

Denk u nou toch dat de gemiddelde internetsnelheid voor u niet genoeg is, dan kunt u altijd nog kiezen voor het standaard alles in 1 pakket van UPC met 60 Mb/s. In verhouding met hetzelfde pakket van UPC met 30 Mb/s betaalt u slechts een paar euro per maand meer en profiteert u bij beide pakketten van de halfjaarlijkse korting. Dat zou in dat geval dus een goede optie kunnen zijn.

Kan de internetsnelheid nog sneller dan 60 Mb/s?

Stel, u gaat het alles in 1 pakket vergelijken op internetsnelheid in ons overzicht en u ziet inderdaad dan 60 Mb/s het maximale aan internetsnelheid is voor het basis alles in 1 pakket. Betekent dit dan dat het niet sneller kan dan dit? Nee, de snelheden in ons overzicht behoren zoals gezegd alleen toe aan basis alles in 1 pakketten. De meeste providers hebben meerdere alles in 1 pakketten waaruit u kunt kiezen. Deze zijn iets duurder, maar bevatten dan ook meer mogelijkheden. Zo levert Vodafone bijvoorbeeld een internetsnelheid van 100 Mb/s. Nog niet snel genoeg voor u? KPN heeft ook glasvezel internet (wat wel een stuk duurder is geprijsd dan regulier internet) met een snelheid van maar liefst 500 Mb/s. U moet overigens wel een erg groot fan zijn van downloaden wilt u hiervoor kiezen, maar de optie is er in elk geval.

This entry was posted in Berichten and tagged , , , . Bookmark the permalink.